26/02/2023

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani direct din sala de jocuri și dintr-un bar

Scris de Saptamanalul de Radauti


Doi bărbați, unul din Mălini și unul din Breaza, au ajuns în Penitenciarul Botoșani în urma punerii în executare a unor mandate prin care au fost condamnați definitiv la pedepse privative de libertate. Atrage atenția că ultimele locații în care s-au aflat în libertate cei doi au fost o sală de jocuri, respectiv un bar. Polițiștii nu i-au găsit la adresele lor din buletin însă nici nu le-a fost chiar foarte greu să le dea de urmă. 

În cazul unuia, dorul de casă și de bar nu vor fi prea greu de suportat având în vedere că are de executat o pedeapsă de doar 3 luni de închisoare. Celălalt condamnat are de stat ceva mai mult după gratii, condamnarea fiind de 2 ani. 

În primul caz, polițiștii de la Secția Mălini au avut de pus în executare un mandat privindu-l pe Constantin Asaftei, din Mălini, condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Mandatul era emis din 23 februarie dar în prima zi cel căutat nu a fost identificat. A doua zi, pe 24 februarie, o echipă operativă a Secției Rurale Mălini a intensificat căutările și l-a găsit pe condamnat în incinta Casei de Pariuri Mălini.

Bărbatul a fost preluat și transportat sub escortă în Penitenciarul Botoșani.

Tot vineri, 24 februarie și polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta a primit spre executare un mandat privindu-l pe Dumitru Macovei, din satul Breaza condamnat la 3 luni de închisoare.

Condamnatul a fost căutat inițial la domiciliu, dar nu a fost găsit. Polițiștii au aflat că acesta este la un bar din sat, unde își face veacul de obicei.

Bărbatului i s-a adus la cunoștință conținutul mandatului de 3 luni de închisoare, fiind ridicat și transportat în Penitenciarul Botoșani.

O pedeapsă pe care de altfel nici nu ar fi executat-o dacă ar fi respectat graficul de supraveghere impus de judecători, care inițial i-au aplicat pedeapsa cu suspendare.

Saptamanalul de Radauti