03/10/2023

Doi polițiști de frontieră au intervenit la un incendiu în timp ce făceau patrula de noapte în zona frontierei, la Bilca

Scris de Saptamanalul de Radauti


Poliția de Frontieră Română a evidențiat doi colegi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, care au reacționat prompt după ce au sesizat un incendiu izbucnit la o casă din Bilca, în timp ce se aflau în misiune de patrulare în zona frontierei, evident pe linia contrabandei. 

”În jurul orei 03.30 din noapte, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – ITPF Sighet Marmației format din agentul principal de poliție Gabriel Plămadă – 41 de ani și elevul Sebastian Șotropa – 19 ani de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu”, Oradea, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, pe raza localității Bilca, a observat flăcări la parterul unei case care se extindeau cu repeziciune pe fațada imobilului.

Nu au stat o clipă pe gânduri și, imediat, au sunat la 112 pentru a chema pompierii în ajutor, după care au sărit gardul și au bătut la ușa casei. În curte, colegii noștri au găsit găleți și au identificat și o sursă de apă, așa că au început să stingă incendiul. Doar că ușa casei nu se deschidea și le era teamă ca nu cumva să fie cineva blocat înăuntru.

“Marea noastră grijă era dacă sunt persoane în casă să le scoatem afară, așa că am pornit sirena autospecialei Poliției de Frontieră, iar după câteva minute au ieșit doi bătrânei speriați…” – ne povestește colegul nostru, Gabriel.

În ajutorul colegilor noștri a sărit și un localnic, iar împreună au stins flăcările, imediat ajungând la fața locului și pompierii.
Pentru Sebastian a fost și o lecție de viață, nu doar o misiune de supraveghere a frontierei de stat”, se arată într-o postare a Poliției de Frontieră Române.

Saptamanalul de Radauti