03/10/2023

Hoț arestat pentru 10 infracțiuni comise pe zona Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr din Rădăuți, care, deși are numai 23 de ani, este deja recidivist, a fost arestat de Judecătoria Rădăuți pentru 10 infracțiuni, respectiv patru fapte de furt calificat și șase fapte de conducere fără permis.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au detaliat faptele pentru care s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului Petre Popescu. Acesta este acuzat de furturi cu prejudicii importante.

Inculpatul este acuzat că, în luna iulie a acestui an, a pătruns prin efracție în spațiul aflat la parterul unui bloc din municipiul Rădăuți, unde o persoană juridică avea depozitate mai multe bunuri, și din interior a sustras 6 role de țeavă pardoseală, 10 distribuitoare, o drujbă pentru tăiat beton și o drujbă pentru tăiat lemn.

În alt caz, tot în iulie, prin folosirea unei chei potrivite, autorul ar fi pătruns într-o încăpere situată la parterului unui imobil din șantierul organizat de o societate comercială, de unde a sustras patru centrale termice marca MOTAN MK DENS, valoarea totală a prejudiciului fiind de 11.200 lei.

În alt caz, în luna august, persoane neidentificate inițial au sustras de pe șantierul în lucru al unui hotel din Rădăuți mai multe scule, respectiv trei lasere marca Bosch, un laser marca Leica, două picamere cu acumulatori marca Bosch și trei bormașini cu acumulatori marca Parkside, bunuri în valoare totală aproximativă de 1500 euro.
Tânărul este cunoscut și pentru faptul că a condus numeroase mașini pe străzile din Rădăuți sau prin localitățile limitrofe, deși nu are permis de conducere. Au fost printre ele și mașini furate.

Numai recent, tânărul a adunat șase infracțiuni de conducere fără permis, fapte reținute după ce a condus spre și de la locul faptelor de furt. 

Saptamanalul de Radauti