04/10/2023

Percheziții ale poliției în căutarea unui afacerist acuzat de țepe cu mobilă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Pe data de 4 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, au organizat o acțiune pentru punerea în executare a 2 mandate de percheziție domiciliară emise într-un dosar ce privește infracțiuni de înșelăciune comise de către administratorul unei societăți comerciale din satul Stamate, comuna Fântânele.

Bărbatul, Ovidiu N., este acuzat că a încasat sume de ordinul miilor de lei de la clienți, încheind contracte pentru confecționare și livrare mobilier, însă ulterior nu a onorat comenzile.

Clienții au tot fost duși cu vorba până ce au realizat că vor fi înșelați. 

În cadrul acțiunii au fost percheziționate imobile amplasate în comuna Fântânele și în municipiul Suceava. Suspectul nu a fost găsit și există date că a părăsit de ceva vreme România. 

”Cauza privește fapte comise în perioada 2021 – 2023, de către administratorul societății care a indus în eroare mai multe persoane fizice, cărora le-a prezentat ca adevărat faptul mincinos că va executa articole de mobilier, a încasat sume de bani cu titlu de  avansuri, a utilizat mijloace frauduloase constând în contracte de prestări servicii / facturi etc. emise în numele agentului economic pe care-l administra,  însă nu a confecționat mobilierul și nici nu a restituit avansurile încasate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Conform Monitorul de Suceava, care citează surse judiciare, prejudiciul calculat până acum este de 90.000 de lei. Sunt identificate în jur de 30 de posibile părți vătămate însă cele mai multe nu au depus încă plângeri.

Prin urmare, cei care au avut de a face cu SC Ahab Mob SRL Stamate sunt așteptați să se adreseze Poliției. 

Saptamanalul de Radauti