01/04/2022

DNA Central sesizat că cercetările în dosarele Loghin durează suspect de mult

Scris de Florin Cotos


Lentoarea cu care se lucrează în dosarele în care primarul Rădăuților, Bogdan Loghin, este cercetat în mai multe cauze penale, atrage deja atenția, mai ales că iubitorul de umbreluțe se laudă peste tot cu sprijinul politic pe care îl are. Într-o nouă plângere penală, Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție este sesizată cu privire la dosare penale care îl privesc pe numitul Loghin, „lăsate în nelucrare”.

Loghin se laudă că are „sprijin maxim”

Într-o plângere penală adresată structurii centrale a DNA, prin care primarul Rădăuților Bogdan Loghin și protejatul său de la SC Servicii Comunale, profesorul care a lăsat în frig rădăuțenii iarna trecută, Adrian Jecalo, sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și trafic de influență se atrage atenția asupra „sprijinului maxim” de care se bucură la nivelul județului Suceava.

„Începând cu anul 2016 și până la data prezentei, împotriva numitului Loghin Bogdan Andrei s-au formulat mai multe plângeri penale pe rolul Parchetelor locale/teritoriale, plângeri care până la data prezentei au rămas în nelucrare. Din informațiile pe care le am, nicio persoană nu a fost chemată la audieri până acum (n.r. – până la data depunerii plângerii penale). Deși faptele pentru care s-au formulat plângeri erau fapte grave, constând în vânzări de imobile subevaluate (garsoniere vândute cu 2500 de lei, terenuri și clădiri unde prejudiciul estimat adus UAT-ului era de 500.000 euro), abuzuri în serviciu și abuzuri împotriva persoanelor (demiterea  nelegală a conducerii societății Consiliului Local- SC Servicii Comunale și a conducerii spitalului Rădăuți)  și omor din culpă (accident rutier, dosar în a cărei expertiză nu s-a ținut cont de proba video)-  toate fiind  mediatizate la momentele respective, persoanele vătămate formulând plângeri penale în toate dosarele- inclusiv în cele înregistrate din 2016, nefiind audiată măcar vreo persoană, astfel, aceasta fiind rațiunea de a crede că la nivelul județului Suceava se «bucură de sprijin maxim» conform afirmațiilor sale, afirmații pe care nu se sfiește să le facă”, se arată în plângerea penală adresată structurii centrale a DNA.

Loghin acuzat că intimidează firmele partenere

În aceeași plângere penală adresată structurii centrale a DNA, primarul Loghin este acuzat că încearcă să intimideze persoanele pe care nu și le dorește la licitații, formulând plângeri penale la DNA Suceava.

„În scopul obținerii de beneficii patrimoniale direct sau prin interpuși, pentru a intimida persoanele neavenite care s-ar putea înscrie la licitații sau achiziții ale primăriei în platforma electronică SICAP, primarul Loghin Bogdan Andrei a formulat către DNA serviciul teritorial Suceava- plângeri în toate contractele de achiziții anterioare (contracte și achiziții care au fost verificate de Curtea de Conturi și nu numai și asupra cărora nefiind găsite nereguli)- atașând către această instituție toate contractele de achiziții publice derulate de primăria Rădăuți începând cu anul 2016, creând o stare de temere și inducând firmelor care ar dori să participe corect în procesul de achiziții, mesajul că la achiziții participă cine vrea primarul, cine îndrăznește să participe urmând să facă obiectul unei anchete a DNA-ului Suceava”, se precizează în documentul citat.

Precizând că până la finalizarea anchetelor, numitul Bogdan-Andrei Loghin beneficiază de prezumția de nevinovăție, Săptămânalul.ro va detalia în edițiile viitoare aspecte din dosarele în care este implicat primarul municipiului, interesul public privind vulnerabilitățile edilului fiind evident.

Florin Cotos