13/03/2023

Deținuți alimentați cu droguri impregnate în scrisori trimise de complicii aflați în libertate

Scris de Saptamanalul de Radauti


O acțiune a procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, derulată în zilele de 9 și 10 martie la Iași, Suceava și Cluj, unde au avut loc în total nouă percheziții,  s-a concretizat cu patru mandate de arestare pe numele unor indivizi puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive (etnobotanice).

Drogurile erau traficate la clienți din Suceava, Iași și Cluj dar ce atrage atenția în mod deosebit este că gruparea alimenta cu droguri și deținuți. 

Conform Ziarul de Iași, care citează surse din rândul anchetatorilor, rețeaua era condusă de un clujean, Bogdan Negrei, zis „Creţu”, eliberat din închisoare recent după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Imediat după ce a fost eliberat, acesta a adunat un grup de complici şi a început să trimită droguri în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani, foștilor colegi de detenție.

Printre cei arestați în acest dosar se află și un sucevean, Ciprian Murărescu, cunoscut ca apropiat al fraților Turu din Suceava, care sunt închiși de mai mulți ani în urma unei condamnări pentru tentativă de omor.

Ca mod de operare, dealerii impregnau scrisori cu droguri şi le trimiteau prin poştă unor deţinuţi. Aceştia fărâmiţau hârtia scrisorilor impregnate şi făceau ţigări, pe care le vindeau.

Foarte probabil, așadar, ancheta urmează a fi extinsă și față de cei care făceau mai departe trafic în penitenciar, cu ajutorul complicilor acum arestați.

În urma celor nouă percheziții derulate în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 65 grame de substanță vegetală, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei.

La acțiune au asigurat suport și polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

Saptamanalul de Radauti