13/03/2023

Amendă mare și permis suspendat 4 luni pentru un tânăr care a gonit cu peste 200 de km/h, cu încă doi minori în mașină

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii de la Rădăuți s-au autosesizat cu privire la o filmare urcată pe rețeaua TikTok și în care apărea un autoturism Audi cu numere roșii care trecea pe lângă un echipaj de poliție, în Rădăuți iar apoi era condus cu peste 200 de km/h, pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți.

S-a reușit în scurt timp identificarea șoferului, un tânăr în vârstă de 19 ani, din Marginea, care a recunoscut că el a condus și că a circulat cu acea viteză. Tânărul a luat în mașină, la plimbare, și doi elevi din Rădăuți, minori, chiar din fața școlii.

Pentru ca filmarea să aibă impact și mai mare în grupul de prieteni, tânărul a trecut cu mașina și pe lângă un echipaj de poliție, în ideea de a transmite un mesaj de sfidare maximă.  

Din ancheta polițiștilor rutieri rădăuțeni a rezultat că în data de 09.03.2023, în jurul orei 14:30, tânărul a preluat 2 minori ca pasageri și ulterior a condus autoturismul cu o viteză de 202 km/h, unul dintre minorii pasageri filmând cu telefonul mobil habitaclul mașinii și planșeta vitezometrului, ulterior postând imaginile pe o rețea de socializare.

Polițiștii au dispus sancționarea tânărului cu amendă în valoare de 2900 lei și suspendarea permisului de conducere pentru 4 luni.

”Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate, în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege dar pun în pericol propria viață și a altor persoane.

În ultima perioadă se remarcă tot mai multe tendințe de a posta în spațiul public, pe rețele de socializare sau alte suporturi media imagini care surprind manevre și situații riscante. Scopul este captarea atenției grupului de prieteni sau a altor persoane, obținerea unei false notorietăți prin promovarea unui comportament de negare sau desconsiderare a legii și autorității.

Atragem atenția tuturor celor pretabili sau predispuși la încălcarea legislației rutiere că polițiștii vor dispune în continuare măsuri din cele mai ferme în cazul abaterilor care pun în pericol siguranța rutieră, comportamentele de tip teribilist nefiind tolerate”, este mesajul transmis de comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti