13/03/2023

Elev de clasa a VIII-a, lovit cu capul în figură de un licean care nu avea ce căuta la Școala Frătăuți

Scris de Daniel Rosu


Un băiat în vârstă de 14 ani, elevi în clasa a VIII-a la Școala ”Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi, a ajuns la spital după ce a fost lovit de două ori cu capul în figură, în timpul unei pauze, în zona intrării principale în școală.

Agresorul este și el minor dar are 16 ani și nu mai este elev la școala din Frătăuți ci licean la Rădăuți. Așadar, tânărul nu-și justifica prezența în perimetrul școlii.

Scandalul de la Frătăuți este major mai ales că băiatul lovit serios la nas și la ochi a continuat orele de curs fără ca cei din școală să ia măsuri pentru ca acesta să primească îngrijiri medicale și fără să sesizeze Poliția. Polițiștii au fost sesizați la câteva ore distanță, după ce băiatul a fost dus de mamă la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava.  

Băiatul meu a fost lovit practic sub geamul direcțiunii. El a intrat apoi în școală unde a anunțat incidentul dar nu înțeleg de ce nu m-a anunțat nimeni ca să decid ce fac pentru binele propriului copil.

Copilul meu s-a dus la baie, s-a spălat de sânge și a continuat ora pe care o mai avea. Seara, când a ajuns acasă, am văzut că era rău, mi-a spus că îl doare capul și că a vomitat așa că m-am dus cu el la Urgențe la Spitalul Județean, unde am stat o bună bucată din noaptea de vineri”, a relatat pentru Monitorul de Suceava Mădălina Nemțoc, mama băiatului.

Un motiv al agresiunii nu prea există. Doar că băiatul mai mare ar avea în ultima perioadă tendința de a-și ”umfla mușchii”. Și a găsit și cu cine să o facă, un băiat cu doi ani mai mic decât el.

Conform actelor medicale, minorul în vârstă de 14 ani a suferit un traumatism cranio-facial prin agresiune, cu traumatism de piramidă nazală, fractură treime medie oase nazală și plagă la nivelul buzei și o plagă oculară.  

Marea nemulțumire a mamei este că personalul didactic nu a avut o reacție promptă după incident. Mamei i s-a comunicat ulterior că pe camerele video din interiorul unității de învățământ se vede doar momentul în care fiul ei intră în școala ținându-se cu mâna de nas.

Autorul agresiunii este însă cunoscut, fiind consătean cu victima, ambii din satul Costișa, comuna Frătăuții Noi.

Agresorul a fost elev al aceleiași școli iar acum este licean la Rădăuți.

Consider că profesorii, doamna de engleză și dirigintele, cei care au știut de agresiune, nu au făcut ce trebuiau să facă și au sperat ca agresiunea să nu se afle”, a mai declarat pentru Monitorul de Suceava Mădălina Nemțoc.

Interesant de stabilit este și ce căuta liceanul în perimetrul unității de învățământ.  Se vehiculează că ar fi fost chemat de o profesoară, pentru o altă problemă. 

Poliția a confirmat că în acest caz a fost deschis un dosar penal privind infracțiunea de loviri sau alte violențe.

Acest caz readuce în actualitate problema lipsei camerelor video și a unui om care să asigure ordinea și siguranță la nivelul școlilor.

Daniel Rosu