27/06/2021

Cornel Cernoschi de la Dornești face ”naveta” în arestul poliției

Scris de Florin Paiu


  • În seara zilei de 26 iunie, în jurul orei 18.45, un echipaj de poliție de la Secția Rurală Gălănești, în timp ce efectua activități de control trafic pe DJ 178 F, la Frătăuții Vechi, a reperat din nou în trafic autoturismul ”înmatriculat” cu plăcuțe cu numele Cornel Cernoschi.

Bărbatul din Dornești care refuză cu orice chip să se supună legilor din România și se urcă la volan fără a avea permis de conducere și fără a înmatricula mașina, declarând că nu are nevoie de astfel de documente pe drumurile sale și ale strămoșilor, abia trecuse prin arestul poliției județene acum o săptămână și se afla sub control judiciar. 

Cornel Cernoschi, în vârstă de 42 de ani, din Dornești, le-a înmânat agenților de poliție mai multe documente xerox, declarând verbal faptul că nu deține documentele originale ale sale și nici ale autoturismului pe care îl conduce.

Polițiștii știau deja de la precedentele întâlniri în trafic că bărbatul are permisul de conducere anulat, iar mașina este radiată din circulație din anul 2018.

Pe numele lui Cernoschi a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”, adică exact cele pentru care era deja pus sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți dar și pentru care a fost condamnat la 8 luni de închisoare în trecutul nu foarte îndepărtat.

Din nou, în urma probatoriul administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Cernoschi Cornel iar acesta a fost introdus în arest, în baza ordonanței pentru 24 de ore, în noaptea de 26 spre 27 iunie.

Având în vedere încălcarea controlului judiciar, este foarte probabil ca măsura să fie înlocuită cu cea a arestului preventiv. 
Bărbatul urmează  să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunerea de măsuri preventive. Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia.

Florin Paiu