25/06/2021

La un pas de accident: Un biciclist s-a ferit la timp de un autoturism condus de un șofer beat

Scris de Florin Paiu


  • Un echipaj de poliție rutieră de la Rădăuți a prins un bărbat care după ce a consumat alcool la o terasă, s-a urcat la volan. Totul a plecat de la sesizarea unui biciclist a cărui bicicletă a fost acroșată de o mașină condusă de un șofer, probabil băut, întrucât îl văzuse pe acesta cu puțin timp înainte pe o terasă din apropiere, consumând băuturi alcoolice.

Joi seară, în jurul orei 18.30, un echipaj de poliție rutieră a fost sesizat că pe strada Gheorghe Lazăr din municipiul Rădăuți a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto a plecat de la fața locului.

La fața locului a fost găsit un bărbat care a relatat că, în timp ce se deplasa pe lângă bicicletă, pe strada Mihai Viteazul, dinspre barul ABC spre strada Gheorghe Lazăr, un autoturism a trecut pe lângă el și i-a acroșat bicicleta, moment în care el s-a ferit pentru a nu fi lovit. Biciclistul le-a spus polițiștilor că șoferul era foarte probabil băut, întrucât l-a văzut pe acesta cu puțin timp înainte pe o terasă din apropiere, consumând băuturi alcoolice. Martorul a văzut apoi cum respectivul se urcă la volanul unei Opel.

Polițiștii au identificat în scurt timp respectivul autoturism, un Opel, care avea ușoare avarii la bara față, de la impactul cu bicicleta. În scurt timp a fost identificat și șoferul, un bărbat din Rădăuți.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Florin Paiu