11/05/2023

Bursă cu sute de locuri de muncă, vineri, în cinci localități din județ

Scris de Saptamanalul de Radauti


Câteva sute de locuri de muncă vor fi disponibile pentru sucevenii aflați în căutarea unui serviciu la Bursa generală a locurilor de muncă, cel mai important târg de joburi de peste an, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava.

Bursa generală a locurilor de muncă are loc vineri, 12 mai, la Suceava (ora 10.00, la parterul Iulius Mall), la Fălticeni (sediul local AJOFM, ora 10), Rădăuţi (Casa Germană, ora 9), Gura Humorului (Centrul de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei”, ora 10) și la Vatra Dornei (Casa Culturii, ora 10). 

Doar la nivelul municipiului Suceava vor fi disponibile peste 400 de locuri de muncă.

Pentru  candidații cu nivel de studii mediu sau profesional există variante pentru posturile de maistru industrializarea lemnului, electrician, șofer, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, contabil, electrician, electromecanic, macaragiu, stivuitorist, mecanic auto, instalator, recepționer, ospătar, bucătar, patiser, brutar, cofetar, lucrător comercial, agent asigurare, confecționer, operator la maşini cu comanda numerică, morar. Cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment sunt construcţiile, alimentația publică, restaurante și celelalte domenii specifice HORECA.

Candidații cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru posturi de inginer, designer grafică, designer mobilă, specialist resurse umane, asistent manager, economist, analist vânzări, analist achiziții, cele mai ofertante domenii pentru acest nivel de studii fiind construcțiile, fabricarea de mobilă, fabricarea hârtiei și a cartonului ondulat.

Și pentru sucevenii fără nici o calificare există posturile de ambalator, îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat în construcții, ajutor ospătar, sau lucrător în bucătărie.

Foarte important, vor fi deschise standuri speciale de suport pentru persoanele cu diferite vulnerabilități de inserție pe piața muncii. Este vorba de stand pentru tineri, viitori absolvenți ai promoției 2023, persoane cu dizabilități, etnici romi, refugiați din Ucraina, stand pentru înscriere la cursuri de calificare gratuite pentru persoanele fără venituri, precum și standuri informative referitoare la: ocupare în străinătate prin rețeua EURES, mecanismul de subvenționare în economia socială, subvenții pentru angajatori prin ucenicia la locul de muncă, transparență și integritate în administrația publică- reprezentat de Direcția Generală Anticorupție- Serviciul Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti