13/05/2023

O tânără de profesie medic, tăiată cu un briceag de soț, de față cu cei doi copii mici ai acestora 

Scris de Saptamanalul de Radauti


O femeie în vârstă de 33 de ani, medic rezident la Spitalul Județean, a fost atacată și tăiată cu un briceag de soțul cu care se află în divorț. Șochează și faptul că cei doi au doi băieți mici, unul în vârstă de 3 ani și unul de 1 an și 4 luni, care au fost martori la tragedie.

Agresiunea s-a petrecut vineri dimineață, când femeia a fost așteptată de bărbat la ușa apartamentului din Suceava în care se mutase de la Iași, pentru a scăpa de soțul cu care este în divorț.

 Femeia a ieșit pentru a duce copiii la școală și a merge la serviciu dar a fost împinsă înapoi în apartament și atacată cu briceagul. Au urmat țipete disperate din partea femeii și copiilor. Pe acest fond de panică maximă, femeia a reușit să îi smulgă la un moment dat agresorului briceagul din mână.

Femeia a fost înțepată cu briceagul în zona coloanei dar și a unui ochi, soțul agresor încercând așadar să o mutileze.  

Cristina Molie a ajuns la spital, unde a fost diagnosticată cu plagă înjunghiată glob ocular stâng, plăgi înjunghiate cervicală și contuzie toraco-abdominală.

Tânăra în vârstă de 33 de ani a fost internată pe Secția Oftalmologie pentru monitorizare.

Agresorul a fost identificat de polițiști la aproximativ o oră de la atac.

Individul a ajuns la Poliție, unde a fost audiat și pus sub acuzare pentru infracțiunile de violență în familie, sub formă de loviri și alte violențe.

El a fost reținut pentru 24 de ore în arest, ancheta continuând sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Cazul este unul extrem de delicat și nu este pentru prima oară când bărbatul o agresează pe femeia cu care are doi copii minori.

Cei doi au locuit anterior la Iași, unde au fost depuse primele plângeri la poliție și emise primele ordine de protecție. 

Femeia a avut inclusiv un ordin de protecție pe 6 luni emis de instanțele din Iași, care însă a fost încălcat de același individ.

Practic, după ce a născut al doilea copil, femeia nu a mai putut locui cu soțul agresiv.   

Anchetatorii așteaptă și concluziile medico-legale pentru a stabili dacă fapta se încadrează sau nu la tentativă de omor. Oricum ar fi, cazul trebuie monitorizat cu extrem de mare atenție de către polițiști.

Saptamanalul de Radauti