05/03/2021

Britanicii au cerut extrădarea a doi soți din Milișăuți, pentru conspirație la imigrație ilegală

Scris de Florin Paiu


Autoritățile judiciare britanice au emis mandate europene de arestare pe numele a doi soți din satul Bădeuți, oraș Milișăuți, cerând ca aceștia să fie predați în scurt timp. Cel puțin la prima vedere, infracțiunea pare destul de măruntă.

Toma și Mihaela Lucescu sunt acuzați de comiterea infracțiunii de ”conspirație pentru a ajuta la imigrația ilegală în Regatul Unit”, faptă pentru care pedeapsa maximă din Regatul Unit este de nu mai puțin de 14 ani de închisoare.

Potrivit Curții de Magistratură din Sussex, Divizia de Nord, pe 19 octombrie 2017, cei doi cetățeni români mergeau de la Calais – Franța către Dover – Anglia, iar în vehiculul înmatriculat în România polițiștii de frontieră au găsit o imigrantă clandestină. Descoperirea a fost făcută după percheziționarea mașinii de către autoritățile din Dover. În baza mandatelor europene de arestare, cei doi au fost reținuți în cursul zilei de joi, iar în aceeași zi au fost prezentați în fața unui judecător de la Curtea de Apel Suceava.

Judecătorii au decis ca doar bărbatul să fie arestat 15 zile, în vederea judecării extrădării. În cazul femeii, judecătorul a suspendat predarea pentru o perioadă de 3 luni din motive umanitare.

Florin Paiu