19/11/2020

Bogdan Loghin a anunțat că va verifica modul în care s-au cheltuit în acest an banii destinați echipei de fotbal

Scris de Florin Cotos


Prezent în emisiunea Față în Față realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA Rădăuți, primarul Bogdan Loghin a anunțat că mai întâi va verifica modul în care echipa de fotbal a cheltuit cei aproape un milion de lei alocați de la buget în acest an, și abia după aceea va dispune alocarea celor 80.000 de lei atribuiți de Consiliul Local pentru această activitate. Bogdan Loghin s-a arătat deranjat că bugetul pentru asfaltări a fost diminuat de consilierii PSD, ajutați de consilierul PER Aurel Olărean, pentru majorarea bugetului echipei de fotbal, dar a anunțat că de anul viitor bugetul alocat sportului va fi astfel calibrat încât echipa de fotbal să funcționeze normal, dar și celelalte ramuri de sport să fie finanțate corespunzător.

Redăm în continuare declarația primarului Bogdan Loghin:

MC: Din câte ştiu eu, lucrurile funcţionau foarte bine la fotbal. Imediat după ce aţi fost validat în funcţia de primar, au apărut nişte probleme la echipa de fotbal. Şi au cerut mai mulţi bani Consiliului Local, 150.000 de lei. PSD a solicitat să se ia bani de la asfaltări și să se dea la fotbal. Propunerea a picat şi a venit propunerea domnului Olărean, cu o sumă mai mică.

BL: Da, cu 80.000 de lei. Doar că suma nu este justificată, nu este fundamentată. Eu văd altfel lucrurile. Faptul că ei au votat nu mă obligă pe mine, ca primar, să dau drumul la acei bani fără să fac nişte verificări. Poate trebuie mai mult şi atunci vin eu cu un amendament. Dar mie mi se pare normal ca, înainte de face aceste plăţi, să ne uităm un pic la ce se s-a întâmplat în urmă. Şi am cerut justificare exact la toate plăţile care s-au făcut, exact cum s-au cheltuit toţi banii din urmă. Pentru că, poate nu ştiu rădăuţenii, dar bugetul pe un an al echipei de fotbal a fost în jur de un milion de lei, o sumă foarte mare.Eu am spus că voi fi primarul tuturor rădăuţenilor. Atunci, nu pot să stau pasiv să văd cum pleacă aproape toate fondurile pentru sport într-un anumit domeniu şi celelalte domenii să sufere. Ştiţi cât se roagă cei de la echipa de şah a Rădăuţiului, unde sunt mulţi copii talentaţi, pentru un spaţiu, un loc în care să se adune şi să îşi desfăşoare activitatea? Nu au găsit înţelegere. La fel, cred că observăm cu toţii ritmul alarmant de creştere al obezităţii în rândul copiilor din oraș. Noi trebuie să „deschidem plaja” astfel încât toţi copiii să facă sport.Vreau să spun că vom închide acest an, nu îi vom lăsa în aer pe cei de la fotbal, dar după nişte cercetări corecte. Dar de la anul, când voi face bugetul, voi împărţi bugetul către toate tipurile de sport din municipiul Rădăuţi. Mă interesează mai mult ca aceşti copilaşi din Rădăuţi să se bucure de sănătate în primul rând. Mai mult decât să văd echipa de fotbal în nu ştiu ce ligă. Cu toate criticile care vor veni asupra mea, eu vreau să le spun rădăuţenilor că voi împărţi bugetul astfel încât toată lumea să fie mulţumită, dar, încă o dată spun, prioritară este sănătatea copiilor”.

Florin Cotos