19/11/2020

Atacatorul care a dat cu ciocanul în mașina unui activist, la Marginea, identificat de polițiști

Scris de Florin Paiu


După cum am arătat deja în Săptămânalul de Rădăuți, activiștii de mediu care încearcă să oprească camioanele cu lemne sunt tot mai des victime ale unor acțiuni de intimidare ori răzbunare.

Joi, 12 noiembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii de la Secția Rurală Marginea au fost sesizați de către Dănuț Ghinghiloschi, în vârstă de 24 ani, din oraș Solca, cu privire la faptul că cineva i-a aruncat un topor într-un geam lateral al mașinii, un BMW X6, înmatriculat în Marea Britanie.

Victima a relatat că înainte de incident a observat un autocamion ce tracta o remorcă, ambele fiind încărcate cu material lemnos, care aveau direcția de deplasare dinspre Rădăuți către comuna Marginea și a pornit în urmărirea acestuia, cu scopul de a sesiza poliția despre încărcătura pe care o considera suspectă. Camionul cu lemne a oprit la sediul societății SC Holz Transport SRL Marginea, zonă în care și-a parcat mașina și tânărul de 24 de ani. Aici, în timp ce tânărul era coborât din mașină, un individ a venit cu un obiect contondent și l-a aruncat într-un geam lateral al BMW-ului. Polițiștii au constatat că obiectul cu care a fost lovit autoturismul persoanei vătămate este un ciocan dreptunghiular silvic. Ciocanul a fost aruncat din exterior, prin geam, rămânând pe bancheta din spate a mașinii. Poliția a anunțat că Liviu Olăreanu, în vârstă de 29 ani, din comuna Marginea, administratorul societății Oliver Truck SRL Marginea, a fost identificat ca autor al faptei. El s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, fiind calculat un prejudiciu de 300 de euro. Un detaliu important este că la câteva ore după aceste incidente, joi noapte, în jur de 22,30, polițiștii de la Secția Marginea au primit o sesizare că un camion cu lemne condus de același Liviu Olăreanu transportă mai mult material lemnos decât cantitatea trecută în avize.Ansamblul auto a fost oprit de polițiști și apoi inventariat de către un lucrător silvic.

Surpriza a fost că lemnul transportat era în regulă

”În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere întocmit de lucrătorul silvic din cadrul O.S. Marginea, a rezultat faptul că în autocamionul marca MAN se afla cantitatea de 12,53 mc lemn rotund molid, cu un minus de 0,55 mc lemn rotund molid, iar piesele de material lemnos corespund ca număr, iar în remorca se afla cantitatea de 22,24 mc lemn rotund molid, cu un minus de 0.19 mc lemn rotund molid.În cauză s-a constatat că transportul de material lemnos corespunde din punct de vedere al volumului, fapt pentru care rezultă că sesizarea prin SNUAU 112, în care s-a reclamat că ansamblul auto în cauză, transportă mai mult material lemnos decât în avize, nu se confirmă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Florin Paiu