19/11/2020

Bogdan Loghin i-a transmis lui Traian Andronachi că nu mai acceptă „vedetismele” şi „piţiponcelile”

Scris de Florin Cotos


Prezent la emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA Rădăuți, primarul municipiului, Bogdan Loghin, s-a arătat deranjat că directorul Spitalului municipal, Traian Andronachi, nu a preluat mesajul administrației locale de luptă împotriva corupției. Bogdan Loghin a spus că a avut o discuție cu Traian Andronachi, căruia i-a transmis că nu mai acceptă „vedetismele” şi „piţiponcelile”, dar că în același timp l-a asigurat de tot sprijinul pentru realizarea proiectului construcției unui corp de clădire modular, construcție începută cu sprijinul fundației conduse de Ștefan Mandachi.

Redăm în continuare declarația primarului Bogdan Loghin:

MC: La Spital, am văzut o iniţiativă privată care s-a mişcat foarte repede…

BL: Chiar voiam şi eu să vorbesc despre asta. Îi mulţumim domnului Ştefan Mandachi pentru disponibilitatea de a alege ca acele fonduri donate să vină la Rădăuţi. Chiar îl aştept să discutăm mai mult pe această temă.I-am promis directorului spitalului că vom face tot ce ne stă în putinţă să îi ajutăm, pentru că e nevoie să-i aducem noi la stadiul de placă de beton, şi acolo trebuie să direcţionăm nişte bani, pentru ca el să preia amplasamentul şi să meargă cu spitalul mai departe. Am promis că mă voi implica ca să rezolv cât mai repede acest lucru, pentru că, după cum ştiţi, de la Consiliul Judeţean ne-au fost direcţionaţi un milion de lei pentru Covid. O să trebuiască să fac din nou o şedinţă de Consiliu Local pentru a scrie destinaţia, „plată beton” sau ceea ce vrem să facem noi. Dar mă gândesc să chem şi marii oameni de afaceri din zonă, poate pot contrbui şi ei la acest proiect. Ne vom mişca foarte repede, dar trebuie şi puţină răbdare, pentru că în administraţie nu faci de pe o zi pe alta, se fac nişte documente. Nu facem hei-rupisme…L-am rugat pe domnul Traian Andronachi să înţeleagă poziţia mea că, atât timp cât spitalul este în subordinea Primăriei, îmi doresc ca lucrurile să se întâmple exact aşa cum îmi doresc eu. Mi-aş fi dorit să văd şi la intrarea în spital acele pancarde cu darea şi luarea de mită, dar nu s-a întâmplat. Nu s-a autosesizat, nu ne-a arătat că vrea să se alinieze la acest concept de normalitate. Şi i-am mai pus că nu voi accepta niciodată „vedetismele” şi „piţiponcelile” astea de a ne filma noi singuri şi de a ne transforma în jurnalişti, pentru că nu suntem. Rolul nostru nu este să mergem cu camera prin oraş, să arătăm lumii că se construieşte. Rolul nostru este să garantăm lumii că lucrurile se desfăşoară corect şi să aducem cât mai multă dezvoltare în locul pe care-l păstorim. Am toată disponibilitatea pentru ca, împreună cu Ştefan Mandachi, să construim acel spital.

MC: Îl cunosc pe Ştefan Mandachi şi sunt convins că face aceste demersuri cu sufletul, în primul rând. O să urmărim îndeaproape, tocmai pentru a nu se deturna un demers sincer şi corect.

BL: Anunţ acum că voi face o conferinţă de presă la spital, după ce voi aduna toate aceste date. Şi voi răspunde cu drag la toate întrebările.”

Florin Cotos