27/12/2023

Beat la volan, s-a răsturnat 50 de metri într-o râpă. Șoferul băut a scăpat fără leziuni dar pasagerul a murit

Scris de Saptamanalul de Radauti


Șirul de tragedii rutiere din județul Suceava a continuat și în seara zilei de 22 decembrie, pe un drum forestier din comuna Cârlibaba.

Tragedia nu intră la categoria accidente rutiere pentru că nu s-a produs pe drum public dar și de această dată se poate constata lesne multă inconștiență.  

Pe 22 decembrie, în jurul orei 18.50, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată  prin 112 despre faptul că pe raza comunei Cârlibaba, a avut loc un accident rutier cu 2 victime din care una este prinsă sub mașina.

La fața locului a fost găsită o mașină de teren răsturnată într-o râpă. Un bărbat proiectat și prins sub mașina nu a avut nici o șansă de supraviețuire…. Al doilea implicat în accident nu avea nici o leziune.

Din cercetările ulterioare ale poliției a rezultat că un localnic din Cârlibaba, în vârstă de 50 de ani, circula la volanul mașinii Suzuki Vitara pe drumul forestier ”Tătarca”, pe o porțiune nedeschisă circulației publice, semnalizată prin indicator.

 După o curbă la dreapta, în timp ce efectua o manevră de întoarcere, șoferul a pierdut controlul autoturismului, care s-a răsturnat în afara drumului, la o diferență de nivel de circa 40-50 de metri.

Pasagerul de pe locul din dreapta, un bărbat în vârstă de 47 de ani, tot din Cârlibaba, și-a pierdut viața în accident.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că șoferul avea concentrația de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”.

Saptamanalul de Radauti