22/12/2023

Foc puternic în noaptea la un bloc și 70 de oameni evacuați

Scris de Saptamanalul de Radauti


Alarmă majoră în noaptea de joi spre vineri, după un incendiu izbucnit într-un bloc de garsoniere de pe strada Jean Bart, în cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Incendiul plecat de la un aragaz lăsat aprins peste noapte a cuprins garsoniera aflată la etajul III.

Oamenii din cartier au fost treziți din somn de alarme și au văzut flăcări mari la etajul III al blocului. 

Proprietarul, un bărbat de 52 de ani, a fost scos de pompieri din interior în stare de semi-inconștiență și transportat la spital pentru îngrijiri medicale mai amănunțite.

70 de persoane au fost evacuate de pompieri ori s-au autoevacuat.

Două femei, de 21, respectiv 55 de ani, au suferit atacuri de panică.  

La locul incendiului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SMURD, iar ulterior au mai intervenit și două echipaje SAJ.

Flăcările au distrus interiorul locuinței, cu toate bunurile (mobilier, electrocasnice, textile etc.). De asemenea, fumul și gazele fierbinți degajate au deteriorat ușile de pe palier, în diferite proporții. S-au mai degradat tencuiala și tavanul, atât de pe palier, cât și de la etajele inferior și superior, și altele.

Misiunea pompierilor militari s-a încheiat în jurul orei 4:00, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de aparatul de gătit (aragaz) pornit și lăsat nesupravegheat.

Vineri dimineață, oamenii au revenit în locuințe.

Saptamanalul de Radauti