26/02/2021

Bătrân decedat la Spitalul Rădăuți, unde a ajuns în șoc hipotermic

Scris de Florin Paiu


Un bătrân în vârstă de 73 de ani, din comuna Straja, a murit la Spitalul municipal Rădăuți, la aproximativ trei ore după ce a fost adus cu ambulanța, în stare gravă. Medicii au constatat că acesta era în hipotermie severă și, din păcate, nu l-ai mai putut salva.

Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.40, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost  sesizată cu privire la faptul că Ștefan P., în vârstă de 73 de ani, din comuna Straja, se află în șoc hipotermic, la Spitalul municipal Rădăuți.

Din discuțiile purtate cu un alt bărbat din Straja, acesta a declarat că miercuri, în jurul orei 15s-a deplasat la imobilul septuagenarului, care locuia singur, și l-a găsit pe acesta cu geamul camerei în care se afla larg deschis, căzut lângă pat, inconștient. Se bănuiește că bărbatului i s-a făcut rău, nu a mai putut închide geamul, iar hipotermia s-a instalat treptat.  

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de „ucidere din culpă”.

Florin Paiu