25/02/2024

Autorul accidentului mortal de lângă Rădăuți a fost arestat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii și procurorii de la Rădăuți au continuat cercetările în cazul accidentului mortal din data de 13 februarie, când un șofer în vârstă de 27 de ani, băut la volan, la ieșirea din Rădăuți spre Gălănești, a intrat pe contrasens într-un autoturism în care se aflau trei oameni, unul dintre aceștia murind iar doi suferind fracturi.

 

Mihai Trifan, în vârstă de 27 de ani, din Straja, a fost externat acum câteva zile din spital iar vineri, 23 februarie, în urma propunerii procurorilor, Judecătoria Rădăuți a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile.

 

Deși accidentul s-a produs în plină zi, la ora 13.30, tânărul avea concentrația de 1,47 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Conform informațiilor Monitorul de Suceava, ulterior, probele biologice au indicat în cazul autorului accidentului o alcoolemie de 2,92 la mie în sânge

Tânărul va răspunde în instanță pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și pentru ucidere din culpă.

Inculpatul a contestat arestul preventiv la Tribunalul Suceava unde speră probabil să primească o măsură mai blândă.

Saptamanalul de Radauti