26/02/2024

66 de amenzi pentru viteză în 3 ore după o acțiune cu radare într-o zonă unde se repetă accidentele

Scris de Florin Paiu


Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au organizat o acțiune de control pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, în zona “Grup Școlar”, acolo unde periodic și des în ultima perioadă mașini scăpate de sub control ies în decor și lovesc stâlpi ori zboară pur și simplu în zonele mai joase de după trotuar.

Acțiunea a avut loc pe 25 februarie, într-o zi de duminică așadar, între orele 9.00 și 12.00. Așa cum se așteptau, polițiștii au scris amenzi una după alta pentru viteză.

În doar trei ore au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38.300 lei, marea majoritate pentru depășirea regimului legal de viteză (27 de amenzi pentru depășiri între 31 și 40 km/h, 5 amenzi pentru depășirea limite între 41 – 50 km/h etc).

În cinci situații, șoferi care au depășit limita de viteză cu mai mult de 50 de km/h au rămas și fără permise de conducere.

Zona unde au loc accidentele este limitată prin indicatoare la 40 de km/h dar foarte puțini sunt cei care circulă pe acolo cu viteze sub 60 de km/h.

Unii șoferi dau vina pe calitatea noului asfalt turnat pe bulevardul principal al Sucevei. Este posibil ca și aderența să nu fie una strălucită dar este destul de clar că viteza prea mare și neadaptată în curbe este cauza care determină accidentele.

Florin Paiu