25/02/2024

Utilaje confiscate și dosare penale după ce un bărbat a fost surprins în timp ce excava balast din râul Suceava

Scris de Saptamanalul de Radauti


Pe 23 februarie, în jurul orei 19:00, echipajul de serviciu din cadrul Secției de Politie Rurală Gălănești a fost sesizat prin 112 despre faptul că se fură balast din râul Suceava,

Polițiștii au fost îndrumați în zona satului Bilca.

Echipajul deplasat în teren a identificat un utilaj care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava într-o autobasculantă marca MAN.

La fața locului era doar bărbatul care excava și manevra utilajul.

 

În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține firmă de exploatare sau alte autorizații care să-i permită încărcarea de agregate minerale, acesta susținând că avea nevoie de respectivele materiale în gospodărie pentru realizarea unor construcții.

 

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ,,furt calificat” și au dispus prin ordonanță ca utilajul de încărcare precum și autobasculanta să fie indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor în cauză.

Ulterior, cele două utilaje au fost ridicate de o firmă specializată și duse în depozitul poliției de la ”Trei Movile”.

În continuarea cercetărilor, în baza Legii Apelor, polițiștii au extins cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă”, fiind sesizate și Garda de Mediu Suceava și Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava.

Saptamanalul de Radauti