22/12/2021

Autocar confiscat în Vama Siret după ce s-au găsit țigări în instalația de climatizare

Scris de Florin Paiu


Un autocar cu o valoare estimată de piață de 175.000 de lei a fost indisponibilizat în Vama Siret, după ce un control amănunțit a dus la depistarea a aproape 10.000 de pachete de țigări de contrabandă.
În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 02.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autocar marca MAN, înmatriculat în Ucraina. În autocar se mai aflau, în calitate de pasageri, șapte cetățeni, toți din Ucraina.
În baza analizei de risc, polițiștii au făcut un control amănunțit asupra autocarului.
Într-un loc special amenajat, în instalația de climatizare a autocarului, a fost descoperită cantitatea de 9.200 pachete cu ţigarete, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 13.800 de lei, a fost confiscată. Autocarul, cu o valoare de 13 ori mai mare decât țigările, a fost de asemenea pus sub sechestru.
În timpul controlului, doi dintre ucrainenii aflați în autocar au început să facă scandal, motiv pentru care au primit amenzi de câte 1.000 de lei. După acest eveniment, toți ucrainenii au renunțat la călătorie și s-au întors pe jos în țara vecină.
Față de cetățeanul ucrainean care a fost şoferul mijlocului de transport s-a instituit măsura interzicerii intrării în România pe o perioada de 5 ani.

Florin Paiu