29/09/2021

Armă găsită de jandarmii rădăuțeni într-un tractor auto forestier

Scris de Saptamanalul de Radauti


Marți, 28 septembrie, în jurul orei 17:00, lucrătorii din cadrul Jandarmeriei Rădăuți au organizat o acțiune pe linia prevenirii braconajului cinegetic în fondul de vânătoare de pe raza localității Sucevița. Astfel, în urma unor informații, aceștia au organizat o acțiune în vederea identificării unui utilaj ,,TAF” în care se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Straja, iar în imediata apropiere un alt bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma controlului vehiculului, în cabina utilajului, în spatele scaunului șoferului, jandarmii au descoperit o armă de vânătoare cu lungimea de aproximativ 60-70 cm. Fiind întrebat despre proveniența armei, șoferul utilajului nu a putut oferi detalii. Acesta a fost condus la sediul Postului de Jandarmi Sucevița.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă sub coordonarea S.A.E.S.P. din cadrul Inspectoratului de Poliție Suceava, care din cercetările efectuate, a constatat faptul că niciunul dintre bărbați nu era autorizat să dețină sau să folosească astfel de armament.

Jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Echipa operativă din cadrul IPJ Suceava deplasată la fața locului a continuat cercetările, iar în urma probatoriul administrat în cursul serii trecute, polițiștii S.A.E.S.P. au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul în vârstă de 40 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Saptamanalul de Radauti