16/10/2023

Anunț oficial privind închiderea podului de la Milișăuți și deschiderea variantei provizorii

Scris de Saptamanalul de Radauti


Prefectura Suceava a anunțat că în urma unei ședințe tehnice care a avut loc luni, 16 octombrie, pe șantierul podului de la Milișăuți, s-au stabilit detaliile care țin de siguranța circulației în ceea ce privește închiderea completă a circulației pe podul mare de pe DN 2 H Milișăuți – Rădăuți, concomitent cu deschiderea podului provizoriu din tuburi construit recent. 

De joi, 19 octombrie, de la ora 8.00, podul mare de peste apa Sucevei se închide iar firma Test Prima va trece la lucrările de desfacere și pregătire a structurii, în vederea montării grinzilor care îi vor asigura noua structură. 

Traficul ușor se va desfășura pe podul provizoriu amenajat lângă cel mare însă există și mai multe rute alternative care vor fi amenajate din timp, prin Satu Mare, și prin Bălcăuți-Dornești, pentru traficul greu. 

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că va monitoriza la două săptămâni lucrările de refacere a podului de peste apa Sucevei, care ar trebui finalizate în termen de 8 luni de zile.  

”În calitate de prefect al județului, împreună cu toți factorii implicați în derularea investiției voi monitoriza atent stadiul lucrărilor, cu vizite în teren din două în două săptămâni. Fără a-mi depăși atribuțiile legale voi oferi sprijin instituțional ori de câte ori va fi necesar, astfel încât, așa cum au precizat reprezentanții constructorului, lucrările la acest pod atât de important să fie finalizate în termenul contractual asumat de DRDP Iași, respectiv 8 luni de la începerea lucrărilor de construire”, a declarat Alexandru Moldovan.

Saptamanalul de Radauti