27/02/2023

Anchetă a poliției după o bătaie în stradă, cu mult public, la Cajvana

Scris de Florin Paiu


Poliția Suceava s-a autosesizat în cazul unor imagini video care circulă în spațiul public privind o bătaie care s-a derulat parțial în stradă, sâmbătă seară, în centrul orașului Cajvana. 

Pe imagini se vede cum un tânăr de 20 de ani este lovit de câțiva bărbați, după un scandal urmat de bătaie derulat inițial în incinta unui local din apropiere. Martorii susțin că trei bărbați l-au lovit pe tânărul de 20 de ani, care inițial ar fi fost și el agresiv. 

Martorii au asistat în general spectatori la bătaie. Unii chiar s-au amuzat copios în timp ce filmau. Nimeni nu a sunat la 112 dar apoi mai toți cei prezenți s-au arătat indignați că poliția nu a intervenit

”Deși Poliția nu a fost sesizată prin SNUAU 112 sau prin alt mijloc de sesizare cu privire la producerea incidentului prezentat de imaginile video, în urma difuzării imaginilor pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cajvana s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, efectuându-se verificări pentru stabilirea situației de fapt, identificarea persoanelor implicate și dispunerea măsurilor legale. În funcție de rezultatele cercetărilor și poziția procesuală a victimei/ victimelor se va dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

”Polițiștii recomandă cetățenilor să sesizeze de îndată astfel de fapte prin apelarea SNUAU 112 pentru o intervenție promptă și pentru obținerea unui material probator necesar documentarii temeinice a cauzelor”, a transmis IPJ Suceava.

Dacă ar fi existat apel la 112, cu siguranță că polițiștii, chiar dacă poate doar obligați de împrejurări, ar fi tratat altfel cazul.

Florin Paiu