20/05/2024

Amendat cu 3.000 de lei de Poliția Animalelor după ce a aruncat din portbagaj 3 pui de pisică

Scris de Saptamanalul de Radauti


Sâmbătă, pe 18 mai, polițiștii din cadrul Secție 9 de Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați de către un bărbat din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 12:00, un bărbat a abandonat trei pui de pisică, pe care i-a aruncat din portbagajul unui autoturism.

Polițiștii au efectuat verificări preliminare și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate inclusiv imagini video în care se observă clar cum sunt abandonate pisicile aruncate dintr-un sac.

La fața locului a mai fost găsit unul din puii de pisică, care prezenta și o afecțiune medicală, la ambii ochi.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, întrucât acesta nu a beneficiat de tratamente medicale.

Puiul de pisică a fost preluat de reprezentanții Asociației de protecție a animalelor – Casa lui Patrocle Suceava, conform contractului existent între asociație și Consiliul Județean Suceava.

În continuarea verificărilor, polițiștii au reușit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncate exemplarele feline, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Aleea Lalelelor.

Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton și doi saci de rafie, care au fost folosiți la transportarea și abandonarea pisicilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției din Șcheia, unde, audiat, a recunoscut faptul că a abandonat un număr de 3 exemplare de pisică pe drumul public din satul Sf. Ilie și a declarat că regretă cele săvârșite.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea art. 5 alin.(1) lit.e) și ale art. 6 alin.(2) lit. f) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor rep., cu amendă totală de 3000 lei.

 

Saptamanalul de Radauti