22/06/2024

Amendă și permis suspendat 120 de zile pentru un șofer care a depășit pe trecerea de pietoni și era cât pe ce să accidenteze un copil

Scris de Saptamanalul de Radauti


La data de 21.06.2024, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de către un șofer care a efectuat o depășire înmunicipiul Suceava pe o trecere de pietoni, evitând în ultimul moment accidentarea unui minor care traversa regulamentar.

După ce Monitorul de Suceava a sesizat inconștiența crasă, conducerea IPJ Suceava, prin polițiștii rutieri, a luat măsuri imediate.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că vineri dimineață, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul BMW pe str. Gheorghe Doja din direcția Ițcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecției str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian, a efectuat manevra neregulamentară de depășire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare șoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul.

Practic, după cum se vede în imagini, inconștientul a fost la un pas de a-l accidenta pe copil.

Șoferului i s-au aplicat sancțiunile maxime care s-au putut da pentru abaterile comise, respectiv amendă în cuantum de 1980 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Saptamanalul de Radauti