26/06/2024

Pacient cu probleme cardiace, coborât de pompierii militari din cătunul Zalomestra – Brodina cu autospeciala 8×8

Scris de Saptamanalul de Radauti


Pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus au fost solicitați miercuri, în jurul amiezii, pentru a interveni la un caz medical din comuna Brodina.

Era vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace, care a leșinat și a căzut, lovindu-se la cap  Familia a solicitat sprijin la numărul unic de urgență 112, iar echipajul SMURD s-a deplasat de urgență spre caz.

Problema a fost că gospodăria se află într-un cătun izolat al comunei Brodina, respectiv cătunul Zalomestra.

În aceste condiții, echipajul pompierilor paramedici a fost nevoit să-și continue deplasarea, din zona Valea Brodinei, cu un autoturism de teren.

Drumul forestier, șerpuit, accidentat și cu pante foarte abrupte, pe o distanță de aproximativ 4 kilometri până la domiciliul solicitantului, i-a determinat pe salvatori să solicite în sprijin autospeciala utilitară de teren 8×8, pentru a putea transporta victima la ambulanță în condiții optime.

Până la sosirea vehiculului utilitar, paramedicii SMURD l-au monitorizat pe bărbat, care își revenise din leșin. Acesta era conștient și cooperant, dar cu stare generală vizibil alterată.

Vehiculul utilitar de teren a transportat pacientul până pe Valea Brodinei, unde era în așteptare un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

 

 

Saptamanalul de Radauti