09/04/2022

Alte două gospodării distruse de foc și vântul puternic la Straja, după dezastrul de la Marginea

Scris de Florin Paiu


Ziua de vineri, 7 aprilie 2022 va rămâne una neagră pentru comunitățile din Marginea și Straja.

Incendii izbucnite ca din senin s-au transformat în adevărate dezastre, flăcările fiind amplificate de vântul puternic. La câteva ore de la dezastrul de la Marginea (Două gospodării au fost distruse total, iar două au fost afectate parțial la Marginea. Pe lângă vânt, cele mai multe clădiri erau din lemn, ceea ce a făcut situația și mai complicată. Șase persoane au primit îngrijiri medicale, iar patru dintre ele au ajuns la spital. Este vorba de doi oameni care au arsuri pe corp și alți doi care au suferit atacuri de panică) o a doua alarmă de incendiu a venit de la Straja. S-a întâmplat cu câteva minute înainte de ora 17.00, când vântul încă bătea puternic.
La sosirea echipajelor de pompieri la Straja ardeau generalizat o casă de locuit și anexele gospodărești, din cauza vântului puternic flăcările fiind deja propagate la proprietatea învecinată.

Pompierii militari și cei civili au mobilizat la locul intervenției 14 autospeciale cu apă.
Pe timpul intervenției, ambulanțele trimise la fața locului au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane care au suferit atacuri de panică. Ulterior, o femeie în vârstă de 25 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Și la Straja sunt două familii nenorocite.

Primele evaluări arată că au fost afectate două gospodării în diferite proporții, pe o suprafață totală de aproximativ 630 de metri pătrați. În incendiu au pierit 40 de păsări, doi porci, o bovină și doi câini.
Incendiul ar fi pornit de la o problemă de natură electrică (efect termic al curentului electric).

Florin Paiu