19/03/2021

Accident la trecerea de pietoni, în apropiere de Colegiul Hurmuzachi, produs de un șofer beat

Scris de Florin Paiu


O șoferiță care a oprit pentru a acorda prioritate la trecerea de pietoni, în apropierea Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți, s-a trezit izbită din spate de altă mașină, antrenată la rândul ei într-o tamponare în lanț de un șofer băut.  

Accidentul s-a produs duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Rădăuți.

Din cercetările polițiștilor rădăuțeni rezultă că o femeie care conducea un autoturism marca VW a oprit la o trecere de pietoni, din apropierea Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi, pentru a da prioritate unor persoane care traversau strada. În spatele acestui autovehicul a oprit o Skoda, care aștepta să-și poată relua mersul. Al treilea șofer, care conducea un autoturism marca VW, nu a mai oprit, lovind din spate Skoda, care la rândul ei a ricoșat în prima mașină oprită pentru a acorda prioritate la trecerea de pietoni.

Din fericire, persoanele aflate în traversare nu au fost acroșate. Din accident au rezultat doar avarii la cele trei mașini.  

Cei trei șoferi implicați în accident au fost conduși la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde au fost verificați cu etilotestul. S-a stabilit că cel care nu a oprit la timp, Alexandru B., era băut, având o concentrație de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
Respectivul a fost dus apoi la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Florin Paiu