19/03/2021

Tânăr din Cajvana, ucis în bătaie într-un bar din Arbore

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Cajvana, a murit vineri noapte după ce a încasat pumni și picioare în zona capului, într-un bar din Arbore. Alarma s-a dat la câteva minute după miezul nopții, când o persoană a sunat la 112 și a anunțat că în fața barului ”Hapciu” din Arbore un tânăr este căzut în stare de inconștiență.

Tânărul, identificat în persoana lui Vasile Chindriș, în vârstă de 34 de ani, din Cajvana, a fost declarat decedat de echipajul medical alertat de urgență.   

Ancheta a fost preluată de judiciariști de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea unui procuror criminalist.

Din anchetă a rezultat că vineri noapte, în jur de ora 23.30, în incinta barului ”Hapciu” din Arbore, Gheorghe Nicanor Buliga, în vârstă de 30 de ani, din Arbore, consuma alcool cu mai mulți prieteni. În bar a intrat la un moment dat tânărul din Cajvana. Agresiv, localnicul a intrat într-un conflict cu ”intrusul”, pe fond de consum de alcool.

După un schimb de replici, în urma unui conflict spontan, tânărul din Arbore a început să-l lovească cu pumnii și picioarele pe tânărul din Cajvana, în zona corpului și a capului. Loviturile au fost extrem de violente, cauzându-i victimei leziuni grave, care în scurt timp au dus la deces. 

Agresorul a fugit acasă, fiind ridicat pe parcursul nopții în urma unei intervenții în forță a luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Tânărul de 30 de ani a fost pus sub acuzare pentru infracțiunile de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind reținut în arestul poliției județene.

Ancheta continuă sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Și acest incident arată, dacă mai era nevoie, că în mediul rural restricțiile de deplasare pe timp de noapte și programul limitat al magazinelor și barurilor sunt doar ”glume”.

Opt amendați pentru ignorarea restricțiilor de noapte, la barul din Arbore unde un tânăr a fost ucis în bătaie 

Gheorghe Nicanor Buliga, în vârstă de 30 de ani, din Arbore, individul care a ucis în bătaie un tânăr din Cajvana, vineri noapte, la barul ”Hapciu” din Arbore, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații de la Tribunalul Suceava, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cu privire la același caz, polițiștii de la Solca au continuat cercetările pe linie de nerespectare a regulilor cu privire la deplasarea pe timp de noapte și închiderea localurilor, în cazul barului din Arbore, unde s-a petrecut fapta de o violență extremă, în jurul miezului nopții.

Polițiștii au identificat opt persoane pe care le-au amendat. Printre acestea, administratorul, Tiberius Vîntu, a primit o amendă de 5.000 de lei iar barmanul de 2.000 de lei. De asemenea, au fost identificați șase clienți, printre care și autorul omorului. Acesta a fost amendat cu 2.500 de lei, în timp ce ceilalți au primit sancțiuni de câte 1.500 de lei.

Ancheta continuă, pentru a fi identificate și celelalte persoane care au fost în bar în noaptea tragică.

Florin Paiu