07/05/2023

Accident grav, cu cinci tineri răniți, la Vicovu de Sus

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un șofer în vârstă de 41 de ani, băut, care a depășit neglijent, autorul accidentului de la Vicovu de Sus

Accidentul grav de la Vicovu de Sus în care au fost răniți cinci tineri a fost provocat de un om în toată firea, care în acest caz a avut chiar el rolul de pericol public.

Din cercetările polițiștilor de la Vicovu de Sus a rezultat că localnicul Constantin Mironescu, în vârstă de 41 de ani, în timp ce conducea un VW Passat, pe direcția Vicovu de Sus spre Vicovu de Jos, a intrat în depășirea unei mașini din față, deși din sens opus circula un Audi condus regulamentar de Raluca U., în vârstă de 20 de ani, intrând în coliziune frontal-laterală cu această mașină         

Patru tineri din Audi au ajuns la Spitalul Rădăuți, cu leziuni relativ ușoare, în timp ce un tânăr de 18 ani a fost transportat în comă la Spitalul Județean Suceava. Din fericire, tânărul a fost stabilit peste noapte la UPU Suceava și are un prognostic favorabil. 

În ciuda impactului violent, bărbatul de 41 de ani de la volanul autoturismului VW Passat nu a fost găsit de polițiști la fața locului, fiind identificat ulterior.

La ora testării cu aparatul etilotest de către polițiști, Constantin Mironescu avea concentrația de 0,37 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Probele de sânge vor estima mai apropiat alcoolemia în sânge la ora accidentului.

Bărbatul de 41 de ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Șoferul urma să ajungă în arest pentru 24 de ore, funcție de rezultatele probelor biologice urmând a se lua probabil și o decizie privind continuarea anchetei și măsurile preventive. 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, pentru lămurirea tuturor aspectelor și stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs accidentul. 

Știre inițială:

Un autoturism VW și un Audi în care se aflau șase tineri s-au ciocnit violent sâmbătă, în jurul orei 22.00, la Vicovu de Sus. 

Echipajul de descarcerare ajuns de urgență la fața locului a constatat că trei dintre cei implicați în accident sunt încarcerați. Unul dintre tinerii încarcerați era în stare comatoasă, în timp ce cu ceilalți doi se putea comunica.

La fața locului a fost nevoie de intervenția a patru ambulanțe, două SMURD și două de la SAJ Suceava, 

Din cei șase implicați în accident, cinci aveau leziuni și au ajuns la spital.

Cel mai grav rănit era cu un tânăr în vârstă de 18 ani, în stare comatoasă, care a fost transportat direct la Spitalul Județean Suceava.

Doua fete, de 20 si 21 de ani, si doi tineri, de 19 si 30 de ani, au ajuns la Spitalul municipal Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti