07/05/2023

Incendiu la un cap tractor din curtea unei societăți din Milișăuți, în apropierea unui rezervor cu 2.000 de litri de motorină

Scris de Saptamanalul de Radauti


Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii SVSU Milișăuți, au intervenit sâmbătă, în jurul orei 12.30, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un cap tractor cu platformă, ce aparține unui agent economic din localitatea Milișăuți.

”La sosirea echipajelor, autovehiculul ardea generalizat, existând pericolul ca flăcările să se extindă la un rezervor cu 2.000 de litri de motorină, la alte două capuri tractor, parcate în apropiere, precum și la două clădiri, o hală de reparații auto și o casă de locuit”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Așadar, intervenția a fost una foarte urgentă.

În urma incendiului au ars capul tractor, în proporție de 90%, și panoul platformei, cu instalația electrică și cea de aer, aferente. De asemenea, s-a degradat pompa rezervorului cu motorină.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată”, transmit pompierii militari suceveni.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei (41 de ani), care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce și-a revenit, femeia a refuzat transportul la spital.

Saptamanalul de Radauti