15/07/2022

57 de angajați de la Spitalul Rădăuți și-au câștigat în instanță diferențele legale la salarii și sporuri

Scris de Saptamanalul de Radauti


57 de angajați ai Spitalului municipal Rădăuți au obținut câștig de cauză la Tribunalul Suceava în dosarul care are ca obiect drepturi salariale, pe care reclamanții le-au solicitat. În ședința de miercuri, 13 iulie, Tribunalul Suceava a admis cererea de chemare în judecată, așa cum a fost formulată. Această soluție nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile, însă pare a fi doar începutul la ce va urma. Nu mai puțin de 192 de angajați de la Spitalul municipal Rădăuți au deschis acțiuni similare, pe aceeași temă, cu șanse de reușită care par a fi la fel de mari.

Spitalul municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, pârât în acest proces, este obligat să stabilească şi să plătească salariul de bază și alte drepturi salariale invocate de cei 57 de angajați, în baza prevederilor legale.

Avocatul Traian Andronachi, fost manager al Spitalului municipal Rădăuți, cel care i-a reprezentat în instanță pe angajați a transmis:
”La nivel național, este cel mai mare număr al angajaților unei instituții care formulează acțiune colectivă împotriva unității angajatoare!
Primul lot din cei 192 de angajați ai Spitalului municipal Rădăuți a avut câștig de cauză în totalitate, prin admiterea acțiunii așa cum a fost formulată – drepturi salariale, sporuri, indice de inflație, dobândă legală și cheltuieli de judecată”.

Saptamanalul de Radauti