15/07/2022

Jurnal de mobilitate

Scris de Saptamanalul de Radauti


Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți a fost reprezentată de către domnul director prof. Radu Gheorghe Munteanu, prof. Ramona Cristina Cherniciuc, prof. Natalia Cosovanu și prof. Leontina Corina Coca la cursul de formare Leadership and Management in Schools care a avut loc în perioada 30.05-04.06.2022 în Florența, Italia. Mobilitatea s-a realizat ca parte a proiectului Erasmus+ 2021-1-RO01-KA121-SCH-000008797 implementat în anul școlar 2021-2022.

Scopul acestui curs a fost dezvoltarea competențelor de leadership și management prin dotarea cu instrumente specifice necesare conducerii cu succes a unei școli și/sau a unei echipe în cadrul școlii.
Cursul Leadership and Management in Schools, furnizat de Europass Teacher Academy, a dezvoltat mai întâi de toate conceptele de leadership și management stabilind modalitățile de implementare a acestora în viața profesională de zi cu zi, completate fiind cu o impresionantă experiență cultural-artistică. Prin urmare, acest curs a oferit participanților oportunitatea de a adăuga plus valoare la propriul stil de conducere obținându-se astfel un cadru optim pentru progres instituțional.
Prin participarea la astfel de cursuri de formare în context internațional s-au aprofundat și consolidat conținuturi relevante despre competențele de leadership și management educațional: lider puternic asumat, coeziunea reală, autogestionarea timpului, motivația, medierea situațiilor conflictuale, moduri de luare a deciziilor clar definite, valori împărtăşite de toți membrii organizației, instrumente digitale, capacitatea de a gestiona propriile emoții, dar și emoțiile celorlalți.
De altfel, o școală care investește în conceptele de leadership și management are personal motivat, eficient și aliniat la misiunea și viziunea organizației; în plus, toate activitățile care se vor derula în perioada postmobilitate vor contribui în mod direct la creșterea eficienței și performanței Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți.
(prof. Cherniciuc Ramona Cristina)

Saptamanalul de Radauti