18/10/2023

26 de percheziții într-un dosar de contrabandă în care s-au făcut anterior confiscări importante

Scris de Saptamanalul de Radauti


26 de percheziții au avut loc miercuri dimineață în mai multe localități din județul Suceava, precum și în județele Vrancea și Călărași și în municipiul București, într-un dosar în care procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava investighează comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.

Gruparea s-ar fi constituit în perioada martie – octombrie 2023 și era formată din cetățeni români.

Conform Monitorul de Suceava, printre care cei vizați ar fi și un jandarm.

”Țigaretele ar fi fost introduse ilegal în România și ar fi fost depozitate temporar de membrii grupului infracţional, care ulterior le-ar fi transportat și comercializat către clienţi din municipiul Bucureşti și județele Suceava, Călăraşi şi Vrancea. Pentru a evita controalele autorităţilor, bănuiții ar fi folosit, la transportul și disimularea ţigaretelor, autoutilitarele unei societăţi comerciale, ce ar avea ca obiect principal de activitate transportul de mărfuri”, se arată într-un comunicat.  

În cursul urmăririi penale din acest dosar au fost realizate acțiuni de prindere în flagrant delict, în cadrul cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, peste 510.000 de țigarete.

La această acțiune au participat polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, dar și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Mai mulți suspecți au fost conduși la sediul DIICOT Suceava pentru audieri urmând a fi emise și ordonanțe de reținere în arest.

Saptamanalul de Radauti