18/01/2021

Urmărit de poliție, un tânăr a făcut depășiri la limită, a tamponat o mașină și s-a oprit doar de frica glonțului

Scris de Florin Paiu


Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Voitinel, le-a dat mari bătăi de cap polițiștilor și a pus în pericol mulți alți conducători auto, după ce a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliție.

Pe 14 ianuarie, în jur de ora 17.00, un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a efectuat semnal de oprire unui BMW înmatriculat în Marea Britanie, în zona de ieșirea din Suceava spre E 85 – Pătrăuți.

Șoferul a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după ce a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă, spre Siret.

Pe parcursul urmăririi, conducătorul autoturismului BMW, care avea postul de conducere pe partea dreaptă, s-a angajat în mai multe manevre de depășire neregulamentare, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

În timpul uneia din depășiri, șoferul fugar a acroșat un autovehiculul, continuându-și drumul în ciuda tamponării. Suspectul și-a continuat drumul cu poliția după el pe E 85, pe direcția Siret.

În zona Pătrăuți, când traficul s-a mai eliberat, polițistul din echipaj a tras un foc de armă în plan vertical, fapt care l-a făcut pe fugar să oprească.

Polițiștii l-au imobilizat și încătușat pe fugar, stabilind ulterior că este vorba de un tânăr de 23 de ani, Viorel B., din comuna Voitinel. Acesta avea alcoolemie 0 și avea permis de conducere, aparent neavând nici un motiv să fugă de polițiști.

Tânărul a fost amendat pentru neoprire la semnalul agenților și depășire neregulamentară, cercetările din acest caz fiind încă în desfășurare.

Florin Paiu