15/01/2021

EGGER Rădăuți se implică în comunitatea din Rădăuți, Dornești și Satu Mare

Scris de Unknown


Comunitatea unde ne desfășurăm activitatea, formată din Rădăuți, Dornești, Satu Mare este vizată prioritar de proiectele către care EGGER a alocat peste 85% din cei 688.000 Euro în 2020.

În anul pandemiei, contribuția EGGER pentru sănătate destinată locuitorilor din Rădăuți și împrejurimi se ridică la peste 460.000 Euro

În 2020 EGGER a alocat pentru proiecte de sănătate în municipiul Rădăuți peste 460.000 de Euro, adică96% din contribuția companiei noastre către domeniul sănătății. Astfel reușim să oferim un acces mai ușor la servicii de sănătate de calitate pentru locuitorii din comunitatea noastră.

Spitalul ”Sf. Doctori Damian și Cosma” din Rădăuți a beneficiat de sprijinul EGGER, prin alocarea a 457.000 Euro. Cel mai important proiect de sănătate din Rădăuți la care EGGER s-a alăturat în 2020 este un nou spital de boli infecțioase, la care vor avea acces nu doar locuitorii din Rădăuți, ci și cei din împrejurimi. EGGER a sprijinit acest proiect cu 340.000 Euro.

Alți 80.000 Euro au fost destinați pentru construirea unui lift la secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal din Rădăuți.

La debutul pandemiei personalul medical de la Spitalul Municipal a beneficiat de echipamente de protecție și sprijin financiar din partea EGGER în valoare de 25.000 de Euro.

Nu în ultimul rând, 5.000 de litri de soluție dezinfectantă au fost distribuiți către toate instituțiile de învățământ (3 grădinițe, 5 școli, 3 colegii), spital și Primăria Rădăuți.

Cinci familii aflate în dificultate au beneficiat de o parte dintre cei 16.000 Euro donați către Crucea Roșie, partenerul nostru în sprijinirea cauzelor medicale sau sociale. Alături de Crucea Roșei, prin intermediul a trei asociații neguvernamentale am oferit sprijin pentru persoanele aflate în dificultate din municipiul Rădăuți.

Educația – pilonul II al EGGER în municipiul Rădăuți, cu proiecte de 75.000 de Euro EGGER a venit în sprijinul elevilor și profesorilor din Rădăuți prin proiectul ”Digitalizarea educației”, în valoare de 59.000 de Euro. Elevii de la Colegiul Andronic Motrescu, Colegiul Tehnic, Școala Nr. 1 ”Gh. Popadiuc”, Școala Nr.2 ”Dimitrie Cantemir” au primit 185 de tablete. Pentru desfășurarea în bune condiții a orelor online am sprijinit și profesorii cu laptopuri (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”), table interactive și imprimante multifuncționale (Școala Nr. 3 ”Mihai Eminescu” și Școala Nr.4 ”Regina Elisabeta”).


Sală de clasă modernizată la Școala nr.1 Gh. Popadiuc, Rădăuți

Proiectul ”Digitalizarea educației” a vizat și dotarea laboratorului de informatică de la școala Generală Nr.5 ”Bogdan Vodă” cu echipamentele IT și mobilier specific în valoare de peste 15.000 Euro.


EGGER sponsorizează dotarea laboratorului de informatică de la Școala Gimnazială Nr. 5 ”Bogdan Vodă”, Rădăuți

Pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Rădăuți au fost necesari 1.000 mp de parchet, peste 650mp PAL și 100 mp OSB, în valoare de peste 16.000 Euro. Școlile Nr. 1, Nr. 2 și Nr. 3 au primit între 200 și 400 mp de parchet pentru modernizarea pardoselii din clase.

Un întreg camion de PAL a fost distribuit către cele cinci grădinițe din Rădăuți, Satu Mare și Dornești pentru modernizarea mobilierului preșcolarilor.

Pentru desfășurarea în bune condiții a activității sportive cluburile Hong Ha, Campionul Junior Bucovina și Bucovina Skandenberg au beneficiat de sprijinul EGGER în bani sau materiale în valoare de 2.500 de Euro.

În total,peste 543.000 Euro au fost alocați pentru îmbunătățirea calității vieții rădăuțenilor prin contribuția la construirea unui nou spital, proiectul ”Digitalizarea educației”, parteneriatul cu Crucea Roșie sau sprijinirea activității sportive.

EGGER sprijină comunitățile din Dornești și Satu Mare cu peste 43.000 Euro

În cadrul proiectului “Digitalizarea educației” atenția noastră s-a îndreptat și către profesorii de la școlile din Dornești, cărora le-au fost oferite laptopuri, respectiv Satu Mare, cu video-proiectoare și multifuncționale. Copiii de la grădinițele din cele două comune se vor bucura de mobilier modernizat cu cei peste 550 mp de PAL oferiți de EGGER.

Pentru modernizarea bazei materiale și IT din cele patru instituții de învățământ EGGER a alocat 21.000 de Euro.

Pentru desfășurarea în condiții sigure a orelor, de la începutul pandemiei grădinița, școala, dar și Primăria din Dornești au primit 1.900 litri, iar cele din Satu Mare 1.000 l de soluție dezinfectantă.

În colaborare cu Asociația „Luptăm cu autismul” Dornești am venit în sprijinul copiilor care suferă de autism prin achitarea serviciilor de terapie din luna ianuarie a acestui an.

Peste 18.000 Euro au fost alocați pentru lucrări de întreținere a drumurilor agricole și amenajarea șanțurilor acestora din comuna Dornești.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

EGGER alocă peste 688.000 Euro pentru comunitatea noastră

457.000 Euro pentru Spitalul Municipal Rădăuți, între care construirea unui nou spital de boli infecțioase75.000 Euro pentru educație, pilonul II al EGGER în Rădăuți

43.000 Euro pentru comunitățile din Dornești și Satu Mare

Unknown