12/05/2024

Urmărire în trafic a Poliției după un motociclist. Tânărul nu a scăpat cu fuga și a ajuns 24 de ore în arest

Scris de Florin Paiu


Pe 10 mai, în jurul orei 17.15, un echipaj de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc, care efectua activități de control trafic în municipiu, pe artera principală, DN 17, a efectuat semnal de oprire unei motociclete care circula pe sensul de la Câmpulung spre Vama.

Motociclistul nu a oprit la semnal și ulterior a demarat puternic.

Polițiștii au plecat în urmărire, în condiții de trafic destul de aglomerat, fapt care a fost mai mult în avantajul oamenilor legii, în sensul că motociclistul nu a putut profita de viteză.     

La ieșirea din Câmpulung Moldovenesc, într-o porțiune în care drumul se îngustează s-a reușit blocarea și oprirea în condiții de siguranță a conducătorului motocicletei și imobilizarea acestuia.

Polițiștii din echipaj au constatat în scurt timp că fugarul este un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Vama, care nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

S-a mai constatat și că motocicleta nu este înregistrată sau înmatriculată.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost supus și testării cu aparatele etilotest și drugtest, ambele rezultate fiind negative.

Având în vedere că s-a constatat comiterea a două infracțiuni rutiere respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, pe numele tânărului de 19 ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

Motociclistul a fost și amendat cu 1.320 de lei, pentru regulile de circulație încălcate de către acesta în timpul urmăririi.

”Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața. Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea!” a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

 

Florin Paiu