21/01/2022

Un vicovean a ajuns în arest după ce l-a amenințat pe Daniel Bodnar că îi rupe picioarele

Scris de Florin Paiu


Noi amenințări la adresa activistului de mediu Daniel Bodnar au împânzit rețelele de socializare, pe imagini apărând un tânăr care a ținut să-i transmită live rădăuțeanului amenințări cât se poate de directe.
Individul agresiv verbal a avut o astfel de ieșire după un control al Gărzii Forestiere, care a avut loc în urma sesizărilor activiștilor de mediu.
”Fac acest video pentru Daniel Bodnar. Să știi că Garda Forestieră a fost la noi, ți-ai făcut de lucru cu țiganii de-amu Danieluț…. de acum nu că nu ai să mai poți merge cu picioarele, nu ai să mai poți mânca cu mâinile, îți promit eu că îți rup picioarele. Te anunț în direct amu….”, a anunțat individul. Prin postarea imaginilor cu acest mesaj, individul s-a pus practic pe tavă în fața polițiștilor și a procurorilor.

Activistul de mediu a postat imaginile și pe pagina sa iar polițiștii s-au autosesizat și l-au contactat pe activistul care se afla la Cluj-Napoca, la recuperare. Polițiștii au așteptat o plângere oficială din partea activistului, pentru a putea lua măsuri. Lucrurile s-au mișcat apoi foarte repede iar în miez de noapte individul era deja ridicat de acasă de polițiști și băgat în arestul poliției județene.

”La data de 20.01.2022, în jurul orei 17:30, un cunoscut activist de mediu din județul Suceava a distribuit în spațiul public imagini video care surprindeau un bărbat proferând injurii, expresii triviale și amenințări la adresa activistului.

Polițiștii s-au autosesizat și la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri operative urgente de documentare a activității infracționale dar și de asigurare a cadrului procedural.

Prin ofițeri din cadrul IPJ Suceava și ulterior prin polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat și consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava.

Aceasta a fost direcționată imediat către Poliția Orașului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări și întreprinse demersuri procedurale.

În urma audierilor și materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, la mai puțin de 5 ore de la postarea în spațiul online a imaginilor incriminatorii, autorul, un bărbat de 28 de ani din orașul Vicovu de Sus a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Bărbatul de 28 de ani a fost transferat la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni reamintesc că vor acționa în mod ferm pentru respectarea legii și solicită cooperarea și sprijinul pentru asigurarea cadrului procedural, astfel încât, împreună, să sprijinim procesul de justiție și să dispunem măsurile procesuale adecvate”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Florin Paiu