01/07/2024

Un ucrainean care ar fi adormit la volan a produs carnagiul care a ucis o întreagă familie din Volovăț

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tir cisternă înmatriculat în Suceava, care transporta ciment și care era condus de un ucrainean, a produs carnagiul cu 5 decedați de luni dimineață de pe E 85, între Suceava și Cumpărătura.

Polițiștii au stabilit în cadrul anchetei preliminare că  ucraineanul ar fi adormit la volan, fără a exclude și varianta exploziei unui pneu.

Cert este că pe porțiunea în linie dreaptă, pe care se circulă de regulă cu viteză mare, mastodontul s-a răsturnat și a intrat pe contrasens. Vehiculul greu a spulberat pur și simplu mașina de teren înmatriculată în Buzău, marca Land Rover, care tracta o platformă pe care se afla un autoturism marca VW Touran, înmatriculat în Suceava. În urma impactului devastator, toți cei cinci oameni care se aflau în mașina de teren, printre care și doi copii, au murit.

La volanul mașinii făcute praf era un bărbat din Buzău. Acesta fusese tocmit de familia din Volovăț să îi aducă acasă cu platforma. Asta după ce mașina familiei din Suceava – VW-ul Touran, se defectase în zona Buzău.

Au murit în accident soții Costel și Ancuța Lăzărescu, de 39 și 37 de ani, și cei doi băieți ai acestora, de 10, respectiv 8 ani.

Femeia lucra la o farmacie veterinară din Volovăț, iar soțul ei la stația radio din Rădăuți

A mai murit în accident Gheorghe Băicuș, în vârstă de 36 ani, domiciliat în comuna Tisa, județul Buzău.

Conducătorul auto al ansamblului rutier a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

”Colectivul de cadre didactice al școlii noastre regretă profund plecarea fulgerătoare și neașteptată din rândul celor vii a familiei Lăzărescu, (elevi și părinți ai școlii noastre), în urma tragicului accident din această dimineață.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin spre cer, Edi, Ștefan, Anca și Costel! Dumnezeu să-i odihnească în împărăția veșniciei”, a transmis pe pagina sa Școala Gimnazială Regina Elisabeta Rădăuți.

 

Saptamanalul de Radauti