01/10/2023

Un tânăr mort și o fată în comă, după un accident de motocicletă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un tânăr care urma să împlinească 18 ani peste câteva zile a murit, iar o fată de 16 ani este în comă la spital, după un accident rutier care a avut loc sâmbătă noapte, puțin, după ora 22.00, în comuna Dumbrăveni.

Din cercetările poliției rezultă că un tânăr fără permis de conducere, din comuna Cristești, județul Botoșani, în timp ce conducea motocicleta pe D.N. 29, Suceava – Botoșani, din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând o pasageră în vârstă de 16 ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă. Motocicleta a rulat pe terenul agricol din proximitatea drumului național, cei doi tineri fiind proiectați într-un lan de porumb.

În urma alertării Inspectoratului pentru Situații de Urgență, echipajele ajunse la fața locului au început căutări în lanul de porumb. Au fost găsiți doi tineri, ambii inconștienți.

Tânărul încă minor a fost găsit cu leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decedat.

Minora pasageră a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava politraumatizată, cu soc hemoragic. Minoră este în comă, intubată si ventilată mecanic.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul nu deținea un permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată și figura cu ITP expirat și cu lipsă poliță RCA.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Saptamanalul de Radauti