15/01/2021

Un tânăr a accidentat mortal un biciclist și a fugit, fiind prins câteva ore mai târziu

Scris de Florin Paiu


Un dramatic accident rutier a avut loc în seara zilei de miercuri, 6 ianuarie, pe drumul național de la Arbore. Un localnic în vârstă de 49 de ani, care se deplasa cu o bicicletă, fără elemente reflectorizante, a fost lovit din spate de către un autovehicul și proiectat în afara părții carosabile, în șanț. În urma impactului, a rezultat avarierea bicicletei și decesul biciclistului, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului.

Imediat, polițiștii rutieri au demarat cercetări și au stabilit că autoturismul implicat în accident este marca VW Touareg.

În urma investigațiilor efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Rădăuți, cu sprijinul colegilor de la Serviciul Rutier Suceava, s-a stabilit că la volan s-a aflat Ionuț Alexandru S., în vârstă de 30 de ani, din Iaslovăț. Acesta a fost depistat la domiciliu, la aproximativ patru ore de la accident. Imediat a fost găsită și mașina care prezenta avarii. Acesta nu era băut și are permis de conducere. Chiar și așa, el are de răspuns pentru două infracțiuni deosebit de grave – „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.

Miercuri noapte, pe numele tânărului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Din primele verificări, vinovăția producerii accidentului aparține atât biciclistului, întrucât nu era echipat corespunzător pentru deplasarea pe timp de noapte, cât și conducătorului auto, care a părăsit locul accidentului.

Joi, magistrații au decis că măsura controlului judiciar este suficientă, după expirarea ordonanței de reținere pentru 24 de ore, astfel că tânărul va fi cercetat în continuare în stare de libertate, pentru cele două infracțiuni amintite mai sus.

Florin Paiu