14/12/2021

Un rădăuțean de 29 de ani ar fi capul grupării care a comis peste 20 de spargeri

Scris de Florin Paiu


Hoții care acționau în zona Rădăuți și comunele limitrofe erau monitorizați de mai multă vreme de polițiști iar în ultimele zile s-au organizat și acțiuni de pândă pentru prinderea lor. Așa s-a întâmplat și în noaptea de duminică spre luni, când hoții au fost lăsați să părăsească municipiul Rădăuți, unde aveau mai multe șanse să scape în cazul unei urmăriri, și au fost blocați în trafic la Arbore.
Încercuiți de polițiști, hoții s-au baricadat în mașină iar polițiștii au fost nevoiți să intervină în forță. Au spart geamul BMW-ului pentru a-i putea scoate afară.

Cei trei indivizi prinși în flagrant sunt Sabin Ștefan Scripcariuc, de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, și Gheorghe Cristian Plaiu, de 19 ani, din Mironu – Valea Moldovei.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se fac cercetări pentru 21 de infracțiuni de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 50.000 de euro. Faptele au fost comise în perioada octombrie – decembrie 2021 pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate, iar din grupare făceau parte 8 bărbați.
În baza mandatelor de percheziție obținute de la Judecătoria Rădăuții, la prima oră a dimineții de luni, polițiștii au descins în cele 15 locații, două în municipiul Rădăuți, patru în comuna Comănești, două în orașul Cajvana, două în comuna Șcheia, patru pe raza comunei Valea Moldovei și una pe raza județului Botoșani, în comuna Corni.
În spatele gratiilor au ajuns Sabin Ștefan Scripcariuc, de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, respectiv Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, dar care își făcea veacul tot prin Rădăuți, și Gheorghe Cristian Plaiu, de 19 ani, din Mironu-Valea Moldovei.

Celelalte cinci persoane pentru care s-au emis ordonanțe de reținere sunt Nicolai Plaiu, de 28 de ani, din Mironu, Alexandru Plai, de 18 ani, din Mironu, Mihai Ionuț Gogolică, de 35 de ani, din Comănești, Marius Valentin Pleșca, de 36 de ani, din Șcheia și Gheorghiță Manea, din Corni, județul Botoșani.
Cei opt vor fi prezentați în fața judecătorilor rădăuțeni, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
Gruparea este monitorizată de mai multe structuri de aproximativ două luni de zile.

Florin Paiu