31/01/2022

Un rădăuțean a ajuns după gratii pentru infracțiunea de evadare din arestul la domiciliu

Scris de Florin Paiu


Un bărbat din Rădăuți, care se afla sub măsura arestului la domiciliu din luna mai a anului trecut, a ajuns în arestul adevărat al poliției județene, pus sub acuzare pentru infracțiunea de evadare. Părăsirea măsurii arestului la domiciliu este asimilată în Codul Penal cu infracțiune de evadare.

Costică Linu, în vârstă de 33 de ani, a fost ridicat de la domiciliu de o echipă de polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale.
Polițiștii au date concrete că la data de 28 ianuarie 2022, bărbatul a părăsit locuința fără autorizarea organului judiciar care a dispus măsura preventivă a arestării la domiciliu. El a fost înregistrat de o cameră video de pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți.
Bărbatul se afla sub măsura arestului la domiciliu de mai multe luni de zile. El a primit o perioadă permisiunea de a se deplasa la locul de muncă, însă instanța nu i-a mai prelungit această facilitate.

Costică Linu avea ordin de restricție care îi interzicea să se apropie de fosta sa concubină, în urma unor alte violențe, însă, în luna aprilie a anului trecut, l-ar fi lovit și pe fiul său de 7 ani, încredințat de instanță mamei. Bărbatul a venit să-și vadă fiul, deja încredințat prin decizie a instanței mamei, iar imediat a izbucnit un scandal. Polițiștii și procurorul de serviciul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au acționat în urma sesizării venite de la mamă. Bărbatul avea un ordin de restricție, prin care nu avea voie nici măcar să se apropie de locuința fostei concubine. Polițiștii au deschis atunci dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție” ,„violență în familie” și „nerespectarea măsurilor impuse privind încredințarea minorului ”. După aceste fapte, Linu a fost plasat în arest la domiciliu.
Pentru aceste fapte de agresiune, Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Costică Linu la 1 an și 2 luni de închisoare, în regim de detenție.

Florin Paiu