01/04/2024

Un profesor a fost condamnat pentru agresarea sexuală a unei eleve de 14 ani. Dansuri cu mâna pe fund și convorbiri telefonice delicate

Scris de Florin Paiu


Un profesor de muzică de la o școală din comuna Todirești, trimis în judecată pentru agresiune sexuală, fiind acuzat că i-ar fi pus mâna pe fund unei fete în vârstă de 14 ani, în timpul unui dans desfășurat în clasă, de față cu ceilalți elevi, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la 3 ani de închisoare.

Pedeapsa a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni de zile.

În cei 3 ani și 6 luni profesorul are de respectat interdicții și obligații, inclusiv obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Așadar, judecătorii l-au găsit vinovat pe profesor dar au decis ca acesta să nu facă totuși pușcărie. Prin decizia instanței, profesorul va avea interdicție de a profesa pe o durată de cel puțin 5 ani.

Judecătorii au mai decis ca profesorul să îi achite elevei suma 35.000 lei, cu titlul de despăgubiri morale.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Conform Monitorul de Suceava, care a urmărit și detaliat cazul, Dragomir Vicențiu Chiseliță își susține vehement nevinovăția, iar timp de 1 an și 9 luni nu a avut dreptul de a reveni la catedră.
La începutul lunii ianuarie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava anunțau că un profesor este acuzat că a abordat o elevă în vârstă de 14 ani, căreia i-a făcut o serie de avansuri sexuale. Minora a înregistrat discuția pe telefonul mobil, aceasta ajungând ulterior la dosar.

Părinții fetei au sesizat Poliția, iar în cadrul anchetei care s-a derulat a avut loc și o percheziție informatică a telefonului profesorului, de pe care a fost extrasă o înregistrare video în care profesorul dansează cu eleva minoră.

Profesorul Dragomir a fost inculpat sub acuzația că, în ziua de 12 ianuarie 2022, în timpul orei de muzică, ”a agresat-o sexual pe fata în vârstă de 14 ani, prin constrângere, în sensul că a forțat-o, prinzând-o de mâini, să se ridice din bancă, deși aceasta a refuzat invitația la dans, iar în timpul dansului inculpatul a tras-o pe persoana vătămată înspre corpul său, împrejurare în care i-a pus mâna pe fund în mod repetat, chiar și când eleva încerca să se retragă de lângă corpul acestuia, inculpatul trăgând-o din nou spre el și continuând să îi pună mâna pe fund”.

Profesorul a și fost arestat pentru aceste acuzații, însă doar câteva zile, Tribunalul Suceava schimbând în scurt timp măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Profesorul a fost pus ulterior sub control judiciar, cu interdicția de a reveni la catedră.

  • Profesorul se declară nevinovat și a scăpat de o parte din acuzații

Profesorul Chiseliță a fost acuzat de comportament sexual neadecvat și față de alte fete și acuzațiile s-au clasat. De asemenea, a fost cercetat și pentru infracțiunea de ”racolare a minorului în scopuri sexuale” legat de conversația telefonică pe care a avut-o cu fata de 14 ani, actuala victimă din dosar.

Această acuzație a fost clasată după ce s-a constatat că profesorul nu i-a propus fetei în mod expres să întrețină relații sexuale. Conform anchetei, a existat totuși o discuție în care profesorul i-ar fi propus minorei să se întâlnească pentru a o ține în brațe și a fi intimi.

Procurorii l-au trimis în judecată pe profesor în cele din urmă pentru agresiune sexuală, bazându-se pe acel dans în care profesorul i-ar fi pus fetei mâna pe fund și în parte și pe acea înregistrare.

Până la o sentință definitivă, profesorul se bucură încă de prezumția de nevinovăție.

Florin Paiu