31/01/2023

Un bărbat care s-a îndreptat amenințător cu un cuțit spre doi polițiști a scăpat cu închisoare cu suspendare

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un bărbat judecat pentru ultraj, într-o formă gravă, în sensul că s-a îndreptat amenințător cu un cuțit spre doi polițiști, unul dintre agenți împușcându-l în picior, a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru infracțiunea de ultraj. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au fost de acord și cu decizia primei instanțe (Judecătoria Fălticeni) privind suspendarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

Inculpatul a scăpat așadar de pușcărie dar are impuse obligații și restricții de la care nu are voie să se abată. 

Cei doi polițiști care au făcut apel la instanța superioară au de plătit și cheltuieli judiciare de 300 de lei fiecare.

Incidentele grave, care se puteau termina fatal de ambele părți, s-au petrecut în seara zilei de 19 decembrie 2021 în comuna Preutești. Totul a plecat de la o sesizare făcută la 112 chiar de fiul celui condamnat. Apelantul a cerut ajutor, anunțând că tatăl său se află sub influența băuturilor alcoolice și este agresiv cu mama și bunica lui. Tatăl venise acasă beat și pus pe scandal.

O patrulă formată dintr-un agent și o agentă s-a deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe scandalagiu cu un cuțit în mână.

Oamenii legii i-au solicitat să arunce cuțitul, dar Gheorghe Apetroaei, în vârstă de 55 de ani, din Preutești, s-a îndreptat amenințător spre cei doi polițiști.

Agenții au scos pistoalele din dotare și au tras focuri de armă în plan vertical, dar nici acest gest nu a avut darul de a-l intimida pe cuțitar. Pentru că bărbatul își continua deplasarea spre polițiști, agentul a tras în zona picioarelor și l-a rănit.

Unul dintre gloanțe a ricoșat și l-a lovit în zona omoplatului și pe fiu. Aici a fost momentul cel mai delicat al intervenției dar, din fericire, fiul a fost doar ușor atins de glonț și nu a fost spitalizat.

Bărbatul împușcat a petrecut o bună perioadă de timp în spital, având plăgi împușcate la nivelul membrelor inferioare, iar la externare a fost dus în fața unui magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Fălticeni, care a dispus emiterea unui mandat de arestare de 30 de zile.

Judecătorii au apreciat probabil că perioada de spitalizare și apoi cea de arest preventiv au fost suficiente pentru pedepsirea bărbatului.

Saptamanalul de Radauti