29/01/2023

Tineri drogați la volan, prinși la Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii rutieri suceveni au la dispoziție din luna noiembrie a anului trecut nouă aparate tip Drugtester, cu care pot depista, prin testări pe loc, în trafic, șoferi care se află sub influența a opt substanțe interzise.

Dispozitivele sunt destinate identificării simultane și calitative a prezenței substanțelor sau claselor de substanțe interzise în salivă peste o valoare limită a concentrației. Testerul poate depista cu acuratețe opt substanțe, printre care amfetamină, cocaină, metamfetamină sau metadonă.

Ultimele cazuri depistate sunt din noaptea de 28 spre 29 ianuarie.

În jurul orei 2.50 din noapte, echipajul de poliție care acționa pe strada Calea Cernăuți din Rădăuți a tras pe dreapta un șofer care se îndrepta în grabă spre drumul județean care duce în comuna Satu Mare.

Tânărul de la volan avea un comportament suspect și a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul Drugtest 5000. Acesta a indicat prezența activă în organism a substanței Methamphetamine.

Un caz aparte a fost constatat pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. La zece minute după miezul nopții, un echipaj de la Serviciu Rutier, aflat în control trafic, a oprit un autoturism după ce în prealabil șoferul respectiv a depășit neregulamentar autospeciala de poliție, în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă și peste linia continuă.

Polițiștii au constatat că la volan era un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a fost verificat întâi cu etilotestul, rezultând că nu era băut. Tânărul a fost supus apoi testării cu aparatul DrugTest, care a indicat rezultatul pozitiv la Methamphetamine.

Tânărul de 21 de ani a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanței ieșite la testarea pe loc.

Polițiștii au deschis dosar penal privind comiterea infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” dar i-au aplicat tânărului și amendă de 870 de lei pentru manevra neregulamentară din trafic. Fiind vorba de depășire neregulamentară, automat amenda este însoțită de măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Saptamanalul de Radauti