24/12/2021

Un bărbat a ars în propria casă de la o țigară care i-a aprins patul

Scris de Florin Paiu


Pompierii militari de la Rădăuți au fost alertați, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în jurul orei 3.20, de izbucnirea unui incendiu în satul Voievodeasa, comuna Sucevița, lângă Biserica Catolică.
Din păcate, pompierii pătrunși în imobil au identificat un cadavru, stabilindu-se ulterior că este vorba de un bărbat în vârstă de 66 de ani, proprietarul, care locuia singur. Bărbatul prezenta multiple arsuri pe suprafața corpului, fiind decedat.
Vecinii au fost cei care au observat mult fum ce ieșea din locuința bărbatului în vârstă de 66 de ani. Pentru proprietar, era din păcate târziu pentru a mai fi salvat.
Cercetarea la fața locului a arătat că focul a pornit din pat, după toate probabilitățile bărbatul adormind cu țigara aprinsă.
Incendiul a distrus doar camera în care locuia bărbatul decedat, unde au ars obiecte de mobilier, textile și alte materiale combustibile, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
Cercetări la fața locului a efectuat și un tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și de principiu nu sunt suspiciuni privind împrejurările în care s-a produs decesul.

Florin Paiu